Екоинспектори вече проверяват изливат ли се отрови  в района на

...
Екоинспектори вече проверяват изливат ли се отрови  в района на
Коментари Харесай

След ужасяващата смърт край Тунджа тръгва проверка!

Екоинспектори към този момент ревизират изливат ли се отрови  в региона на ямболското село Кукорево, откакто през вчерашния ден фермери алармираха за гибелта на техни селскостопански животни. Илчо Илчев от ямболското село Кукорево отглежда близо 70 крави. В неделя, животновъдът води добитъка си на нормалния водопой край река Тунджа. Минути откакто кравите пият от водата, падат като покосени. „ Три паднаха във водата и четири извън. И незабавно се обадих на доктора да им поставя системи “, описа за Нова телевизия животновъдът Илчо Илчев.

Ветеринарният доктор Мария Тодорова обяснила на фермера, че кравите са здрави и става въпрос за мощно отравяне. Животновъдът и хора от селото настояват, че водите на Тунджа са токсични.

Друг сигнал за промишлено замърсяване на Тунджа в региона имало единствено преди две седмици, описа още фермерът. Тогава реката почерняла от измряла риба. Притеснени за екоравновесието в региона, животновъдите звъннали и на телефон 112. Труповете на животните са откарани на екарисаж във Варна. А хората в региона, които отглеждат животни, се оплакват, че крави са пометнали, а други умряли, откакто пили вода от реката.

Жителите на селото се притесняват, че има предприятия, които хвърлят отровни води край Тунджа. Експерти от РИОСВ- Стара Загора са взели проби от реката. Чака се и мнение от Агенцията по сигурност на храните.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР